سونیا ریکیل sonia rykiel

Sonia-Rykiel-2005-1
دسته‌بندی نشده / طراحی لباس

سونیا ریکیل sonia rykiel

سونیا فلیس Sonia Flis در ۲۵ می سال ۱۹۳۰ در منطقه‌ای در حومه پاریس به دنیا آمد. پدر او یک ساعت ساز رومانیایی و مادرش یک مهاجر روسی بود که هر دو یهودی بودند. سونیا بزرگ‌ترین فرزند خانواده بود و چهار خواهر کوچک‌تر داشت. در سال ۱۹۴۸ وقتی سونیا ۱۷ ساله بود در یک فروشگاه پاریسی به نام مزون دو بلان استخدام شد تا کار طراحی ویترین آن را انجام دهد.

او در سال ۱۹۵۳ با صاحب یک بوتیک لوکس در پاریس به نام سم ریکیل ازدواج کرد و نام خانوادگی خود را به ریکیل تغییر داد و از ان زمان با نام سونیا ریکیل شناخته شد.

سونیا ریکیل همیشه لباس های طراحی شده توسط خودش را می پوشید و از وقت تلف کردن برای انتخاب لباس بیزار بود. همچنین سونیا ریکیل به دلیل داشتن موهای حجیم قرمز رنگ با چتری هم شناخته شده بود و این مدل مو به نوعی امضای او محسوب می شد.


فعالیت حرفه ای سونیا ریکیل
در سال ۱۹۶۲ زمانی که باردار بود نمی توانست ژاکت مورد نیاز خود را پیدا کند او از یک برند تولید کننده لباس ایتالیایی کمک گرفت و یک لباس بافتنی برای خود طراحی کرد.که حلقه آستین تنگی داشت و قسمت تنه آن تنگ بود تا فرم بدن را به خوبی دربربگیرد.


این مدل لباس به تدریج محبوب شد و میان مردم با نام “ژاکت پسر فقیر” شناخته شد. سونیا به تدریج نمونه‌های بیشتری را از این لباس تولید کرد و در مغازه همسرش به فروش رسانید تا این که چند ماه بعد تصویریک مدل که ژاکت پسر فقیر را به تن داشت روی جلد مجله فرانسوی ال Elle به چاپ رسید و شهرت این لباس جهانی شد تا حدی که آدری هیپورن ۱۴ عدد از این ژاکت‌ها را در رنگ‌های متنوع خریداری کرد.

سونیا با کمک همسرش در سال ۱۹۶۵ شرکت خود را تاسیس کرد و به طور رسمی و حرفه‌ای وارد کار طراحی لباس شد.
ریکیل اولین مغازه ی خود را در سال 1968 در پاریس افتتاح کرد و حوزه ی کاری او شامل لباس های مردانه ، کودکان ، زیورآلات و عطر می شد.

Sonia Rykiel (née en 1930), couturière française, dans sa boutique. Paris, 4 juin 1965.

سونیا ریکیل از تکنیک‌های متنوعی در طراحی و تولید لباس استفاده می‌کرد، او نخستین کسی بود که بخیه‌ها را روی قسمت خارجی لباس استفاده کرد و لبه‌های لباس را بدون دوخت باقی گذاشت. او همچنین از تکنیک های چاپ و نوشته بر روی لباس استفاده میکرد و با استفاده از رنگ مشکی توانست این رنگ را در پوشش روزمره بسیار محبوب کند.

از طراحی های وی با عناوینی مثل زنانه، آزاد، مستقل و احساسی یاد می شد که ارایه کننده تصویری شاخص از زن پاریسی بود.

 

 

در سال ۱۹۷۲ مجله Women’s Wear Daily لقب ملکه لباس‌های بافتنی را برای سونیا ریکیل انتخاب کرد. همچنین او با عنوان کوکو ریکیل (تشبیهی برای کوکو شانل) هم شناخته می‌شد.

در سال ۱۹۷۷ او اولین خط تولید لباس‌هایی را که از طریق نامه سفارش دریافت می‌کردند تاسیس کرد و همان سال خط تولید عطر برند خود را نیز با نام Septieme Sens یعنی حس هفتم راه اندازی کرد.

سونیا ریکیل در حیطه طراحی لباس برای تئاتر نیز فعال بوده و برای نمایش‌های کمدی موزیکال فرانسوی مثل “ده فرمان” طراحی انجام داده است. سونیا ریکیل در نویسندگی هم دستی داشته است و کتاب‌های متعددی درباره مد و فشن و حتی سری داستان‌هایی مخصوص کودکان نیز منتشر کرده است. اولین کتاب او در سال ۱۹۷۹ و آخرین کتابش نیز در سال ۲۰۱۲ به چاپ رسید. او در چند فیلم سینمایی هم حضوری افتخاری داشت

در مصاحبه ای که در سال 2005 داشت ، از تردیدی که در ابتدای کار به سراغش امده بود صحبت کرد .” هنگامی که پا به دنیای مد گذاشتم ، در ده سال اول هر روز به خودم می گفتم که فردا استعفا می دهم .مردم فکر می کنند من چیزی نمی دانم .همیشه فکر می کردم در انتها بی اعتبار خواهم شد .”

 

این طراح در سال 2012 اعلام کرد که به مدت 15 سال است که از بیماری پارکینسون رنج می برد.
در سال ۲۰۰۷ ناتالی دختر سونیا مدیریت برند مادرش را به عهده گرفت و در سال ۲۰۰۸ به مناسب چهل سالگی برند ریکیل بزرگداشتی برای سونیا برگزار شد، در این مراسم طراحان بزرگی مثل رالف لورن، آرمانی و ژان پل گوتیه حضور داشتند. در سال ۲۰۰۹ نیز نمایشگاهی از آثار سونیا در موزه‌ای در پاریس برگزار شد و افراد بسیاری برای تماشای آن حضور پیدا کردند.

سونیا در ۲۵ آگوست سال ۲۰۱۶ در ۸۶ سالگی در منزل شخصی خود درگذشت. علت مرگ او عوارض ناشی از بیماری پارکینسون اعلام شد،
رئیس جمهور وقت فرانسه فرانسوا اولاند، ریکیل را یک پیشتاز نامید که از خود یک میراث ماندگار به جا گذاشت. او در طول فعالیت و حیات خود جوایز و افتخارات متعددی دریافت کرد که از جمله آن‌ها نشان لژیون دونور در سال ۱۹۹۶ بود.

 

دیدگاه خود را به ما بگویید