anti fashion ضد فشن یا مد
12 فروردین 1400 1400-01-12 15:41anti fashion ضد فشن یا مد
ضد مد یا ضد فشن به استایل هایی گفته می شود که حالتی عجیب و غریب و تازه دارند و از ترندها اطاعت نمی کنند ؛ تمام استایل هایی که بر خلاف مسیر مد حرکت کنند، عنوان ضد مد را می گیرند. پدیده ضد فشن یا ضد مد از قرن ۱۸ میلادی بر اثر نارضایتی از مد و مد گرایی آغاز شد، نوعی تلاش برای مبارزه با اهمیت مد در زندگی مردم شکل گرفت.
این گروه از افراد به قول خودشان استایلی ندارند و هر چه که دم دستشان است میپوشند. عادت بخصوصی در روزمرگی هایشان که قابل توجه باشد،ندارند . غافل از اینکه در دنیای مُد هر چه بپوشی مُد است خب چه میشود کرد دنیای فشن دنیای عجیبی است درست مثل دنیای نقاشی نمیتوانی نقاشی کنی و بگوئی من سبکی ندارم … هرچه بکشی در یک سبک قرار خواهد گرفت از نقاشی های غار لاسکو گرفته تا دیجیتال آرت همه در کل جزئی از سبک های هنری هستند . در فشن هم همینگونه است
در قرن ۱۸ میلادی لباس هایی بسیار تنگ، بلند و سنگین مد بودند ، و به همین دلیل پوشیدن و شستن آنها سخت بود؛ در میانه قرن ۱۸ گروهی از زنان انجمنی به نام بلومر Bloomer را تشکیل دادند که در مسیر اصلاح لباس بود، بعدها الهام بخش طراحان مد قرار گرفت و آنها هم با طراحی لباس هایی خلاقانه از چارچوب مد خارج شدند.
امروزه نمی توان لباسی را کاملاً ضد مد دانست زیرا بسیاری از لباس هایی که به عنوان ضد مد طراحی می شوند ممکن است توسط اکثر مردم استفاده شوند و یا حتی به مد تبدیل شوند. بسیاری از طراحان لباس ژاپنی و فرانسوی در پدیده ضد مد طرح هایی خلاقانه معرفی کرده اند. پدیده ضد مد ممکن است بر اثر بی تفاوتی به مد یا نگرش های سیاسی و اجتماعی باشد، گاهی به سبک هایی که طراحان لباس برای حمایت از جریان ها و گرایش ها طراحی می کنند گفته می شود.
استایل بلومر Bloomer
استایل بلومر توسط سه فعال برجسته حقوق زنان، الیزابت کدی استنتون، الیزابت اسمیت ملیر و آملیا جنکس بلومر شکل گرفت، این سبک که بسیار برای زنان اروپایی و آمریکایی جسورانه بود، نوعی از لباس هایی است که در آن دیگر دامن های بلند و سنگین، کلاه های بزرگ جایگاهی نداشتند. استایل بلومر تنها استایلی نبود که از قوانین مد عبور کرد با گذشت زمان استایل های ضد مد دیگری به وجود آمد. شلوارهای این استایل از ناحیه مچ پا جمع می شدند و چون به شلوار ترکی شبیه بوند همین نام را گرفتند
ویوین وست وود Vivienne Westwood
ویوین وست وود که یکی از طراحان ضد مد است، به عنوان یکی از بنیانگذاران پانک شناخته می شود، ویوین طراح لباس مشهوری است که در سال ۱۹۴۱ هنگامی که جنگ جهانی بود در بریتانیا به دنیا آمد، پدرش میوه فروش و مادرش خانه دار بود. ویوین در سال ۱۹۶۲ با درک وست وود ازدواج کرد و با نام فامیل همسرش شناخته شد، و فرزندی پسر به نام بن وست وود به دنیا آورد، بعد از جدا شدن از درک وست وود علاقه به استایل پانک پیدا کرد، ویوین وست وود از سبک لباس پوشیدن خوانندگان راک الهام می گرفت. او بر طراحی لباس در زمینه مدیریت برند خودش فعالیت دارد. ابتدا برای گروه های پانک لباس طراحی می کرد و بعد از شناخته شدن به وسیله طرح های عالی و خلاقانه اش وارد دنیای مد شد.
کاترین همنت Katherine Hemnet
طراح لباس ضد مد بریتانیایی که تی شرت هایی با پیام های سیاسی، انگیزشی و اجتماعی طراحی کرد. او بعد از فارغ التحصیلی از مدرسه هنر سنت مارتین برند پوشاک خودش را راه اندازی کرد، در ابتدا مختص پوشاک زنانه بود و بعد ها پوشاک مردانه نیز به برند او اضافه شدند. برند او تنها مختص تی شرت نبود و عینک، کیف ، کفش و شلوار جین نیز شامل می شود. مسائل ضد نژاد پرستانه و دفاع از محیط زیست از مهم ترین مفاهیم مجموعه طراحی های همنت است.
.